Zo­mer­sa­la­de met kaas en fram­bo­zen

Deze supersnelle salade is dé topper op het picknickkleed, let op onze woorden!

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze supersnelle salade is dé topper op het picknickkleed, let op onze woorden! 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en halveer de ui, snijd in helften in flinterdunne ringen. Verdeel de rucola en de rode ui over een grote plaatje schaal en sprenkel de dressing erover.
  2. Verkruimel de kaas boven de salade en verdeel de frambozen erover. Serveer de salade meteen, zo blijft de rucola knapperig.

variatietip:

Extra lekker met croutons van de barbecue: bestrijk enkele plakjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en rooster het brood op de barbecue krokant. Breek het gegrilde brood in stukken en strooi ze over de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Zomersalade met kaas en frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­sa­la­de met kaas en fram­bo­zen

1
1
  • 1 kleine rode ui
  • 75 g rucola
  • 100 ml honing-mosterddressing

Pel en halveer de ui, snijd in helften in flinterdunne ringen. Verdeel de rucola en de rode ui over een grote plaatje schaal en sprenkel de dressing erover.

2
2
  • 125 g witte kaasblokjes
  • 150 g frambozen

Verkruimel de kaas boven de salade en verdeel de frambozen erover. Serveer de salade meteen, zo blijft de rucola knapperig.

variatietip:

Extra lekker met croutons van de barbecue: bestrijk enkele plakjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en rooster het brood op de barbecue krokant. Breek het gegrilde brood in stukken en strooi ze over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.