Spi­na­zie­sa­la­de met ker­rie­dres­sing

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de rozijnen minstens 15 minuten in het diksap. Meng in een slakom de slasaus met 1 eetlepel water, het kerriepoeder, zout en peper naar smaak. Bewaar de rozijnen in het weekvocht en de dressing afgedekt op kamertemperatuur. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen.
  2. Giet de rozijnen af boven de slakom en roer het weekvocht door de dressing. Doe de spinazie met de rozijnen in een schaal en schep de salade goed om. Bestrooi met het geroosterd amandelschaafsel.

Tip:

Wilde spinazie is wat steviger, wat zoeter en heeft extra knapperige bladeren. Rooster het amandelschaafsel niet te donker, dan wordt het bitter. Eten er geen kinderen mee? Vervang het diksap dan door stroperige Pedro Ximènez (PX) sherry of cognac (slijter).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.