Pas­ta­sa­la­de met gan­da­ham en per­zik

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Doe de pasta over in een vergiet en spoel meteen af met koud water. Snijd de ham in de lengte door. Was of pel de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snijd elke perzik in 8 partjes. Doe de azijn met de olie, honing en mosterd in een afsluitbare pot of fles en schud tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Schep de perzikpartjes met de ham door de afgekoelde en uitgelekte penne. Meng ⅔ van de dressing erdoor. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast en de rest van de dressing op kamertemperatuur. Meng de rest van de dressing door de pastasalade en hussel de waterkers erdoor.

bereidingstip:

Bestrijk de perzikpartjes dun met een beetje olijfolie en rooster ze kort op de barbecue voor je ze door de salade schept. Dat versterkt de zoete smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Pastasalade met gandaham en perzik

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met gan­da­ham en per­zik

1
1
  • 250 g penne

Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar. Doe de pasta over in een vergiet en spoel meteen af met koud water.

2
2
  • 150 g ham
  • 2 perziken

Snijd de ham in de lengte door. Was of pel de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snijd elke perzik in 8 partjes.

3
3
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd

Doe de azijn met de olie, honing en mosterd in een afsluitbare pot of fles en schud tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4

Schep de perzikpartjes met de ham door de afgekoelde en uitgelekte penne. Meng ⅔ van de dressing erdoor.

5
5

Bewaar de salade afgedekt in de koelkast en de rest van de dressing op kamertemperatuur.

6
6
  • 75 g waterkers

Meng de rest van de dressing door de pastasalade en hussel de waterkers erdoor.

bereidingstip:

Bestrijk de perzikpartjes dun met een beetje olijfolie en rooster ze kort op de barbecue voor je ze door de salade schept. Dat versterkt de zoete smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.