Me­di­ter­ra­ne brood­rol

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
4 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het uit tot een dikte van 3-4 mm. Druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met 3 el kruidenboter of knoflookolie.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Hak de olijven grof en snijd de tomaten in reepjes. Hak de rozemarijn fijn. Verdeel de olijven en tomaat over het deeg en bestrooi met de pijnboompitten en rozemarijn. Rol het deeg in de breedte op en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat. Besmeer de broodrol met 1 el kruidenboter of knoflookolie en strooi het zeezout erover.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Laat het brood 10 minuten afkoelen, daarna is het beter in brede repen te snijden. Een dag later is het afgekoelde brood extra lekker doordat alle smaken goed zijn ingetrokken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Mediterrane broodrol

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne brood­rol

1
1
  • 250 g broodmix wit

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol het uit tot een dikte van 3-4 mm. Druk de naden goed aan.

3
3
  • 3 el kruidenboter

Bestrijk het deeg met de kruidenboter of knoflookolie.

4
4
  • 2 el pijnboompitten
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 6 zongedroogde tomaten in olie

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Hak de olijven grof en snijd de tomaten in reepjes.

5
5
  • 1 el rozemarijn

Hak de rozemarijn fijn. Verdeel de olijven en tomaat over het deeg en bestrooi met de pijnboompitten en rozemarijn.

6
6

Rol het deeg in de breedte op en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat.

7
7
  • 1 el kruidenboter
  • ½ el grof zeezout

Besmeer de broodrol met de kruidenboter of knoflookolie en strooi het zeezout erover.

8
8

Verwarm de oven voor op 200ºC.

9
9

Bak het brood in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Laat het brood 10 minuten afkoelen, daarna is het beter in brede repen te snijden. Een dag later is het afgekoelde brood extra lekker doordat alle smaken goed zijn ingetrokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.