Au­ber­gi­ne met kaas en pom­poen­pit­ten

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine overlangs in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat de aubergine 20 min. op keukenpapier uitlekken. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin en schep ze in een schaaltje.
  2. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olie. Leg ze op een ingevet rooster of grilltopper en gril ze in ca. 2 min. per kant gaar. Leg de plakken op een platte schaal en bestrooi elk met zout en peper naar smaak. Verkruimel de kaas en verdeel het samen met de munt, koriander en pompoenpitten over de aubergine.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.