Punt­pa­pri­ka met tor­til­la­chips

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de mozzarella in blokjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Schep in een kom de jalapeñopeper, mozzarella en koriander door elkaar en vul de paprikahelften met het mengsel. Strooi er wat zout over.
  2. Leg de gevulde paprika's op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze 2-3 minuten. Schuif ze naar een minder heet deel van de barbecue en dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie of het deksel. Rooster nog 5-10 minuten tot de paprika's zacht en warm zijn en de kaas gesmolten is. Serveer met de tortillachips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.