Ro­mato­ma­ten met munt

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue met boldeksel
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten overlangs doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven in een schaal. Verdeel de knoflook en munt erover. Besprenkel met de olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Leg de tomaten op de bolle kant op een ingevet rooster of grilltopper. Gril ze 2-3 minuten boven heet vuur. Schuif ze naar een minder heet deel van de barbecue en dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie of het deksel. Rooster nog ca. 5 minuten tot de tomaten zacht en warm maar nog wel stevig zijn.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.