Porto­bel­lo met blauw­a­der­kaas en prei

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steel van de paddenstoelen. Verkruimel de kaas boven een kom en meng de tomaten erdoor. Snijd de prei in flinterdunne ringen en schep ze door het kaasmengsel. Voeg peper naar smaak toe. Bestrijk de hoed van de paddenstoelen dun met olie en vul ze met het kaasmengsel.
  2. Leg de portobello's op de bolle kant op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze 2 minuten. Schuif ze naar een minder heet deel van de barbecue en dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie of het deksel. Gril ze nog 5-10 minuten, tot de kaas is gesmolten.
video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.