Ma­ïs­kolf met an­sjo­vis-dil­le­bo­ter

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ansjovis fijn. Roer in een kommetje de boter zacht en meng de ansjovis, knoflook, dille en peper naar smaak erdoor. Leg de maïskolven elk op een stuk aluminiumfolie van 25 cm. Bestrijk de maïskolven rondom met de helft van de ansjovisboter. Vouw het aluminiumfolie losjes over de maïskolven en draai de uiteinden dicht. Schep de rest van de boter in een kommetje, strijk de bovenkant glad en bewaar de boter en maïspakketjes in de koelkast.
  2. Leg de maïspakketjes op een rooster boven matig heet vuur en laat de maïs in ca. 20 minuten gaar worden. Keer de pakketjes regelmatig. Open de pakketjes en geef de rest van de ansjovisboter erbij.

Tip:

Geen ansjovisfan? Gebruik dan een andere kruidenboter, zoals de knoflookboter met bieslook en citroen (voor recept zie ah.nl/recepten).

video

Maiskol­ven gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.