Ve­ge­ta­ri­sche worst­jes met mos­terd­may­o­nai­se

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden eraf en schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in lange dunne plakken. Wikkel de courgetteplakken om de worstjes en steek ze vast met een cocktailprikker. Bestrijk de courgette dun met olie en bestrooi met peper. Bewaar de worstjes afgedekt in de koelkast. Roer de crème fraîche, de mosterd en het karwijzaad door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper. Bewaar de mosterdmayonaise afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de vegetarische worstjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en rooster ze in 4-6 minuten rondom bruin en warm. Geef de mosterdmayonaise erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.