Knof­look­toast met Fran­se grill­groen­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillmand
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in grove blokjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. Hussel de groenten door elkaar in een schaal. Voeg de tijm, 2 eetlepels olie en wat peper toe en pers 1 teen knoflook boven de groenten. Meng goed en marineer de groenten 20 minuten op kamertemperatuur.
  2. Verdeel de groenten over de grillmand en bestrooi ze met fijn (zee)zout. Rooster de groenten boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar. Bestrijk het brood met de rest van de olie en rooster het naast de grillmand aan beide kanten goudbruin en krokant. Halveer de andere knoflookteen in de lengte en wrijf het snijvlak over de bovenkanten van het geroosterde brood. Leg de knoflooktoast op vier borden. Schep de gegrilde groenten erop en verkruimel de roquefort grof erboven.

Tip:

Geen grillmand? Rijg de groenten dan aan een spies om te voorkomen dat ze tussen het rooster door vallen. Bestrooi de groenten pas na het marineren met zout, anders ontrekt het vocht aan de groenten en worden ze te nat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.