Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

Vlees of vis? Met deze spiesjes voor op de barbecue hoef je een keer niet te kiezen!

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vlees of vis? Met deze spiesjes voor op de barbecue hoef je een keer niet te kiezen! 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 metalen spiesen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de zalm in 16 blokken van 4 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom de zalm met de rasp, het sap, de olie, knoflook en takjes rozemarijn. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  2. Neem de rozemarijn uit de marinade en snijd de takjes doormidden. Wikkel 8 blokken zalm elk met een half takje rozemarijn in een plak paraham. Halveer de limoen.
  3. Rijg om en om 2 verpakte, 2 onverpakte zalmblokjes en als laatste een halve limoen aan de spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en gril ze in 3-4 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

U kunt deze spiesen ook goed met stevige witvisfilet maken, zoals zeewolffilet.

video

Vis gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Zalmspies met Parmaham en rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­spies met Par­ma­ham en ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 500 g zalmfilet
  • 1 sinaasappel

Steek de barbecue aan. Snijd de zalm in 16 blokken van 4 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

2
2
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes takjes rozemarijn

Pers de knoflook boven een kom. Meng in de kom de zalm met de rasp, het sap, de olie, knoflook en takjes rozemarijn. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.

3
3
  • 8 plakken parmaham
  • 2 limoenen

Neem de rozemarijn uit de marinade en snijd de takjes doormidden. Wikkel 8 blokken zalm elk met een half takje rozemarijn in een plak paraham. Halveer de limoen.

4
4
  • 2 el olie

Rijg om en om 2 verpakte, 2 onverpakte zalmblokjes en als laatste een halve limoen aan de spiesen. Bestrijk de spiesen met olie en gril ze in 3-4 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

U kunt deze spiesen ook goed met stevige witvisfilet maken, zoals zeewolffilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.