Mos­se­len met spek­jes en Ita­li­aan­se krui­den

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deksel
  • barbecue
  • aluminium BBQ-wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de mosselen grondig. Gooi kapotte exemplaren en openstaande schelpen die na een tik niet sluiten weg. Snijd de cherrytomaten doormidden.
  2. Verhit de wok op de barbecue. Bak de spekreepjes in de wok in ca. 4 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee in het spekvet. Schep de mosselen erdoor en voeg de tomaten, kruiden en wijn toe. Leg het deksel op de wok en laat de mosselen boven heet vuur in 6-8 minuten gaar worden, schud de wok af en toe om. Verwijder mosselen die niet zijn opengegaan en strooi er wat peper over. Lekker met stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.