Ci­troen­gras-gar­na­len­sa­té

  • hoofdgerecht
  • 6 stuks
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 stuks
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de garnalen aan de rugzijde iets in, zodat het darmkanaal (de zwarte draad) vrij komt te liggen. Verwijder deze, spoel de garnalen schoon en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de serehstengels in de lengte in vieren. Prik met een satestokje gaatjes in de garnalen en rijg aan elke citroengrasspies ongeveer 6 garnalen. Meng in een kom het limoensap met de olie, vissaus, rode peper, koriander en knoflook en sprenkel dit over de garnalenspiesjes. Laat de spiesjes minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Gril de garnalenspiesjes op een goed ingevet rooster of grilltopper ca. 5 minuten, tot ze gaar zijn.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.