Hol­land­se vis­sjas­liek

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen spiesen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pangasiusfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi ze met zout en peper. Snijd het katenspek in de lengte doormidden en snijd de prei in stukjes van 2 cm. Rijg de pangasiusfilet, mosselen en prei om en om aan de spiesen. Rijg het katenspek zigzaggend mee. Bestrijk de sjaslieks dun met olie en bewaar ze op een schaal afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de spiesen op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 min. gaar; keer regelmatig. Serveer de sjaslieks met mosselsaus of Zaanse mosterd en Amsterdamse uien.

Tip:

Rijg de Amsterdamse uien mee aan de spiesen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.