Kro­kan­te zalm met ro­ze­ma­rijn

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi de kant zonder huid met zout en (versgemalen) peper. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd in de huidkant kleine inkepingen en stop hierin de knoflookplakjes en toefjes rozemarijn. Bestrijk de zalm aan beide kanten dun met olie. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast, maar laat de vis tijdig op kamertemperatuur komen.
  2. Leg de zalmfilet op de huidkant op een ingevet rooster en gril 3-4 minuten boven heet vuur. Draai de zalmfilet voorzichtig om met een spatel en rooster de andere kant nog 1-2 minuten tot de zalm goudbruin kleurt, maar nog net niet gaar is (de kern van het visvlees mag glazig blijven).

Tip:

Leg de zalmfilet met de ingekerfde huidkant naar boven op het bord, dan blijft deze mooi krokant.

video

Zalm gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.