Ti­la­pia met sa­lie in par­ma­ham

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de tilapiafilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis aan beide kanten met peper. Snijd de vis in 16 gelijke stukken en leg op elk een salieblaadje. Snijd de plakjes parmaham in de lengte doormidden. Wikkel in elke reep ham een stukje tilapiafilet en steek de ham vast met een cocktailprikker. Bestrijk dun met olie en bewaar de vis afgedekt in de koelkast.
  2. Leg de tilapiapakketjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten bruin en net gaar; keer halverwege voorzichtig.
video

Vis gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.