Drum­sticks met ko­ri­an­der en saf­fraan

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • barbecue met boldeksel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kommetje de saffraandraadjes met de gemalen koriander, komijn, gember en de knoflook. Roer de olijfolie en het citroensap erdoor. Snijd met een scherp mes vel en vlees van de drumsticks op enkele plaatsen in. Bestrijk de drumsticks rondom met de kruidenmarinade. Laat ze in een schaal afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  2. Leg de drumsticks op een ingevet rooster boven heet vuur en rooster ze in ca. 10 minuten rondom bruin. Verplaats de drumsticks naar een minder warme plek boven de houtskool of schuif het rooster hoger in de barbecue. Dek losjes af met aluminiumfolie of het deksel en laat de drumsticks in ca. 20 minuten gaar worden. Keer af en toe. Leg ze op een schaal en strooi er zout, peper en de verse koriander over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.