Kar­bo­na­de met bier en dra­gon

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een schaal het bier met de knoflook, dragon en helft van de azijn en ui. Laat de haaskarbonades hierin afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Haal de rest van de uiringen los boven een kom, schenk de rest van de azijn erover en laat afgedekt in de koelkast marineren (dat maakt de uismaak milder).
  2. Neem de karbonades uit de marinade en bestrijk ze met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant bruin en gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de karbonades gegarneerd met wat ringen gemarineerde ui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.