En­tre­co­te met sa­lie-si­naas­ap­pel­bo­ter

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp boven een kom de helft van de schil eraf (alleen het oranje). Pers de sinaasappel dan uit. Meng in een kom het sinaasappelsap met de olie en de helft van de knoflook. Bestrijk de entrecotes ermee en laat ze afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de boter zacht en meng de sinaasappelrasp, salie en resterende knoflook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de boter in een schaaltje en strijk de bovenkant glad, of schep de boter op een stuk plasticfolie en vorm er een rolletje van. Laat de boter in de koelkast in 30-45 minuten weer opstijven; snijd het rolletje in plakjes.
  2. Leg de entrecotes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi het vlees met zout en peper en serveer het met een schep of plakje salie-sinaasappelboter erop.

Tip:

Voor dit gerecht kunt u ook kalfsentrecote gebruiken. De salie-sinaasappelboter past erg goed bij de delicate smaak van het kalfsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.