Kip­sa­té met kom­kom­mer-wor­tel­sa­la­de

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer en laat het uitlekken in een vergiet. Meng het met de wortel en stoneleeks in een schaal. Schep de stemgember, azijn en gembersiroop erdoor met zout en peper naar smaak. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de 8 (geweekte) satéstokjes. Leg de satés op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur en gril ze in 4-5 minuten per kant gaar. Serveer de saté op of naast een schep salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.