Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Lams­ko­te­le­tjes met dil­le­pes­to

  • buffet
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 30 min wachten
(13)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het buffet bevat de volgende ingrediënten: vlees, lamskoteletjes, balsamicoazijn, pijnboompitten, verse dille, geraspte pittige kaas, knoflook, olijfolie en olie Italiaans buffet 4 personen 465 kcal
4 13

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Voorbereiden

Leg de lamskoteletjes in een schaal en besprenkel ze met de azijn. Laat ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren, draai af en toe om. Laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze over in keukenmachine of een hoge kom voor de staafmixer. Maal ze met de dille, pijnboompitten, kaas en knoflook fijn. Schenk geleidelijk de olie erbij en maal tot een smeuïge saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.

Bereiden

Bestrijk de lamskoteletjes met olie en leg ze op een ingevet rooster boven heet vuur. Gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de dillepesto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 465 kcal
  • Eiwit 25 g
  • Vet 40 g
  • Koolhydraten 1 g
Tags