Lams­ko­te­le­tjes met dil­le­pes­to

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue

Bereiden

  1. Leg de lamskoteletjes in een schaal en besprenkel ze met de azijn. Laat ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren, draai af en toe om. Laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en doe ze over in keukenmachine of een hoge kom voor de staafmixer. Maal ze met de dille, pijnboompitten, kaas en knoflook fijn. Schenk geleidelijk de olie erbij en maal tot een smeuïge saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bewaar de pesto afgedekt in de koelkast.
  2. Bestrijk de lamskoteletjes met olie en leg ze op een ingevet rooster boven heet vuur. Gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak en serveer met de dillepesto.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.