Spek­spies­jes met Chi­nees vijf­krui­den­poe­der

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de speklapjes overlangs in 2 dunne, lange repen. Rijg de repen in zigzagvorm aan de 8 (geweekte) satéstokjes en leg ze in een lage schaal. Meng in een kom de sojasaus met het citroensap, de knoflook en het vijfkruidenpoeder. Schep de marinade over de spiesjes en wentel het vlees er goed in om. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  2. Leg de spekspiesjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 15 minuten bruin en gaar. Schuif de spiesjes als het spek te snel bruin kleurt naar een minder warme plek op de barbecue. Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met bieslook en peper naar smaak.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.