Thai­se sa­té met ko­kos

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • barbecue
  • eventueel grilltopper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 cm. Schep in een kom het vlees om met de currypasta, het limoensap en de helft van de koriander. Laat het vlees minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren, en laat bijtijds op kamertemperatuur komen. Rooster in een droge koekenpan de gemalen kokos al omscheppend goudbruin. Schep de kokos in een schaaltje.
  2. Neem de vleesblokjes uit de marinade en rijg ze aan 8-12 (geweekte) stokjes. Bestrijk de satés rondom met olie en gril ze op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de satés op een schaal en bestrooi ze met de kokos en de rest van de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.