Scan­di­na­vi­sche ge­hakt­spies

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • metalen spiesen
  • barbecue, rooster ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Maal in een keukenmachine of kneed met je handen het gehakt met de dille, ui en mierikswortel tot een fijne, egale massa. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in 8 gelijke porties en vorm hiervan 8 dunne worstjes van ca. 10 cm. Rijg aan elke spies 2 gehaktworstjes in de lengte. Leg de gehaktspiesen afgedekt ca. 1 uur in de koelkast om wat steviger te worden. Bestrijk de gehaktworstjes met olie en gril ze in 10-15 min. rondom bruin en gaar.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.