Lams­ko­te­le­tjes met ar­ti­sjok-yog­hurt­dip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de olie met 1 eetlepel citroensap, de komijn en de helft van de knoflook. Leg de lamskoteletjes in een lage schaal en bestrijk ze rondom met de komijnmarinade. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de yoghurt, de rest van de knoflook en het citroensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.
  2. Leg de lamskoteletjes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Serveer bestrooid met munt en geef de artisjok-yoghurtdip apart erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.