Met room­kaas ge­vul­de kar­bo­na­de

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prak de roomkaas los met een vork en meng de peterselie en peper naar smaak erdoor. Snijd met een scherp mes de karbonades overlangs in zodat een zakje ontstaat. Vul de karbonades met het roomkaasmengsel en sluit ze af met de cocktailprikkers. Bewaar de gevulde karbonades afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
  2. Dep de overtollige marinade met keukenpapier van de karbonades en gril ze op een ingevet rooster boven matig heet vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar; keer de karbonades halverwege.

Tip:

Vervang de verse roomkaas ook eens door zachte geitenkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.