Ri­beye met ru­co­l­a­pes­to

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de heft van de Parmezaanse kaas. Pureer de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de mosterd en de geraspte kaas in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg 50 ml olie in een dun straaltje toe en pureer kort tot een smeuïge pesto. Breng de pesto op smaak met versgemalen peper en laat 15 minuten staan om op smaak te komen. Dep de ribeye steaks droog met keukenpapier en bestrijk het vlees aan beide kanten met 2-3 el rucolapesto. Bewaar de ribeye afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
  2. Leg de ribeye steaks op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 4-6 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé, keer ze halverwege. Leg de ribeye steaks op een grote schaal. Druppel de rest van de olie erover. Schaaf van de rest van de Parmezaanse kaas met een dunschiller mooie krullen boven het vlees.
  3. Ribeye is rood of rosé gegrild het lekkerst. Hoe gaarder de ribeye, hoe minder veerkrachtig en steviger het vlees aanvoelt als u er met een vinger op drukt. Rood 1-2 minuten per kant. Rosé 2-3 minuten per kant. Doorbakken 3-4 minuten per kant.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.