Ge­vul­de var­kens­haas in co­bur­ger­ham

Etentje? Zet deze maar op je lijstje!

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Etentje? Zet deze maar op je lijstje! 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gedroogde pruimen fijn. Pers de knoflook. Meng de gedroogde pruimen, de knoflook en de tijm door de pruimenjam. Breng de pruimenvulling op smaak met peper en eventueel zout. Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het pruimenmengsel en druk het vlees goed dicht.
  2. Vouw het dunne uiteinde terug zodat het vlees overal even dik is en bestrooi de varkenshaas met peper. Leg 3 plakken ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in. Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olie. Herhaal voor de tweede varkenshaas. Bewaar de varkenshaas afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
  3. Leg de varkenshaasjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.
  4. Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden
video

Vlees gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Gevulde varkenshaas in coburgerham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de var­kens­haas in co­bur­ger­ham

1
1
  • 50 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 1 teen knoflook
  • 1 el verse tijm
  • 2 el pruimenjam

Snijd de gedroogde pruimen fijn. Pers de knoflook. Meng de gedroogde pruimen, de knoflook en de tijm door de pruimenjam. Breng de pruimenvulling op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 varkenshaasjes

Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het pruimenmengsel en druk het vlees goed dicht.

3
3
  • 6 plakken rauwe ham

Vouw het dunne uiteinde terug zodat het vlees overal even dik is en bestrooi de varkenshaas met peper. Leg 3 plakken ham naast elkaar, met een kleine overlap, en wikkel er een varkenshaas in.

4
4
  • 1 olijfolie

Steek de ham vast met twee cocktailprikkers en bestrijk rondom dun met olie. Herhaal voor de tweede varkenshaas. Bewaar de varkenshaas afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.

5
5

Leg de varkenshaasjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 12-15 minuten net gaar en bruin, draai ze af en toe een slag.

6
6

Serveer de varkenshaas schuin in plakken gesneden

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.