Pi­kan­te kip­kar­bo­na­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de gember, de knoflook en de sambal in een kommetje. Roer de ketjap, de honing en de olie erdoor en breng de marinade op smaak met peper. Smeer de kipkarbonades rondom goed in met de marinade en leg het vlees nog minimaal 30 minuten afgedekt terug in de koelkast.
  2. Leg de kipkarbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 30 minuten gaar; keer ze regelmatig.
  3. Bestrooi de kipkarbonades na het roosteren met geroosterd sesamzaad, geraspte kokos of gehakte pinda's voor een extra oosters smaakje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.