Ge­hakt­bur­gers met Hol­land­se groen­te­rijst

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met de kruidenmix en het ei en vorm er 12 platte burgers van. Leg ze 10 minuten in de koelkast. Snijd grote bloemkool- en broccoliroosjes uit de mix doormidden. Kook de rijst en groentemix samen gaar in de tijd die voor de rijst is aangegeven.
  2. Bak in een hapjespan of wok de gehaktburgers in de olie aan beide kanten 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de prei in de pan en roerbak 3 minuten. Giet de rijst met groenten af, schep dit in de hapjespan of wok en roerbak nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktburgers erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.