Ge­vul­de au­ber­gi­nes met to­ma­ten­rijst

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de aubergines over de lengte, schraap met een theelepel de zaden eruit. Bestrooi de aubergines met zout en leg ze omgekeerd 10 minuten weg. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met wat olie. Spoel de aubergines schoon, dep ze droog en leg ze in de ovenschaal.
  2. Verkruimel (met een hakmes) het brood en meng het met ui, gemalen kaas, Italiaanse kruiden en 2 el olie. Vul hiermee de auberginehelften. Schuif de schaal in de oven en bak de aubergines in 30 minuten gaar en goudbruin.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de tomatenblokjes in 1 el olie. Giet de rijst af en schep de gestoofde tomatenblokjes erdoor. Serveer de gevulde aubergines met de tomatenrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.