Far­f­al­le met spi­na­zie en zalm

Lekker recept voor een zomeravond buiten.

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker recept voor een zomeravond buiten. 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen. Halveer de vrucht. Wrijf de stukken zalm in met zout en (versgemalen) peper.
  2. Smelt de boter in een koekenpan en leg de zalm erin. Maal er wat chilipeper boven en knijp de citroenhelften erboven uit. Smoor de zalm op laag vuur afgedekt in 6-8 minuten.
  3. Snijd de knoflook in plakjes en de bosuitjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en citroenrasp 1 minuut. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  4. Giet de pasta af en schep de farfalle door de spinazie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta met spinazie in warme diepe borden en verdeel de zalm erover.
  5. Kook het stoofvocht van de zalm op hoog vuur nog 1-2 min. in en schep dit over de pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Farfalle met spinazie en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met spi­na­zie en zalm

1
1
  • 300 g farfalle
  • 1 citroen
  • 375 g zalmfilet

Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van de citroen. Halveer de vrucht. Wrijf de stukken zalm in met zout en (versgemalen) peper.

2
2
  • 25 g boter
  • ½ tl chilipeper

Smelt de boter in een koekenpan en leg de zalm erin. Maal er wat chilipeper boven en knijp de citroenhelften erboven uit. Smoor de zalm op laag vuur afgedekt in 6-8 minuten.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 3 el olijfolie
  • 600 g spinazie

Snijd de knoflook in plakjes en de bosuitjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en citroenrasp 1 minuut. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.

4
4

Giet de pasta af en schep de farfalle door de spinazie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de pasta met spinazie in warme diepe borden en verdeel de zalm erover.

5
5

Kook het stoofvocht van de zalm op hoog vuur nog 1-2 min. in en schep dit over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.