Zo­mers ru­co­la­stamp­pot­je

(224)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 224

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen gaar en houd 100 ml kookvocht apart. Bak de spekjes ca. 8 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze bruin en knapperig zijn. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, bestrooi ze met zout en laat ze even afkoelen op een bord. Stamp de aardappelen fijn met het kookvocht en een eetlepel olie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de spekjes en de rucola door de puree. Breng de tomaten op smaak met de rest van de olie, zout, (versgemalen) peper en grof gescheurde muntblaadjes. Bestrooi het stamppotje met de pijnboompitten en serveer met de tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.