Pi­la­v met lams­ko­te­let

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit in een pan met een dikke bodem 2 el olie en fruit hierin de gember met de knoflook. Roer de rijst erdoor en zorg dat alle korrels bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de abrikozen toe, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de pilav op een laag vuur en met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden. Verhit intussen een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin het amandelschaafsel en de pistachenoten goudbruin. Laat het mengsel op een bordje afkoelen. Bestrijk de lamskoteletten dun met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de grillpan en rooster de koteletten in 5 min. gaar, keer halverwege. Serveer de pilav met de noten en de lamskoteletjes, bestrooi het gerecht met koriander. Gewokte spinazie smaakt er heerlijk bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.