Na­si met gem­ber

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat na het koken even goed uitdampen. Snijd het pepertje uit de nasi-bamigroenten fijn en de champignons in grove stukken. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin het vlees op hoog vuur in 5 minuten bruin en gaar, breng op smaak met ketjap en schep het even uit de pan. Verhit nu in dezelfde wok nog 2 eetlepels olie en bak hierin de gember, de knoflook en de champignons tot ze licht verkleuren, schep de groenten erbij en roerbak ze nog ca. 5 minuten al omscheppend op hoog vuur mee tot ze een beetje beginnen te slinken, voeg de laatste minuut de taugé erbij. Schep de groenten uit de pan. Verhit in de wok de laatste lepel olie en de gekookte rijst en bak het vlees al omscheppend mee. Schep de groenten door het rijstmengsel in de wok. Warm nog even goed door. Lekker met een gebakken ei en kroepoek.

Tip:

Nasi is het favoriete gerecht van Sander Boschker, keeper van FC Twente. 'Met nasi kun je eindeloos variëren. Persoonlijk houd ik van de pittige varianten, zoals deze. Toen ik jong was maakte mijn moeder het, tegenwoordig maak ik het meestal zelf, want ik kook graag. Er staat thuis minstens een keer in de twee weken nasi op tafel. Van het oorspronkelijke recept van mijn moeder is trouwens niet veel meer over, ik maak 'm zelf nu lekker pittig.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.