Mie­nest­jes met kip en pak­soi

Zó veel soorten groenten in één gerecht zie je niet vaak. En gewokt blijven ze ook nog eens lekker knapperig.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zó veel soorten groenten in één gerecht zie je niet vaak. En gewokt blijven ze ook nog eens lekker knapperig. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika in reepjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak de paprika en de bleekselderij 3 minuten. Voeg de kip toe en bak de blokjes in 3 minuten goudbruin.
  2. Schil intussen de gember en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes. Voeg de gember en het bleke deel van de paksoi toe aan de kip en bak nog 3 minuten. Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Draai het vuur onder de wok laag. Voeg het groen van de paksoi en de taugé toe. Schep om en voeg de sojasaus en de oestersaus toe. Laat alles even doorwarmen en schep de uitgelekte mie erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mienestjes met kip en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mie­nest­jes met kip en pak­soi

1
1
  • 1 gele paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 g kipfiletblokjes

Snijd de paprika in reepjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Bak de paprika en de bleekselderij 3 minuten. Voeg de kip toe en bak de blokjes in 3 minuten goudbruin.

2
2
  • 1 cm gember
  • 1 paksoi
  • 300 g mienestjes

Schil intussen de gember en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes. Voeg de gember en het bleke deel van de paksoi toe aan de kip en bak nog 3 minuten. Kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

3
3
  • 100 g taugé
  • 4 el sojasaus
  • 3 el oestersaus

Draai het vuur onder de wok laag. Voeg het groen van de paksoi en de taugé toe. Schep om en voeg de sojasaus en de oestersaus toe. Laat alles even doorwarmen en schep de uitgelekte mie erdoor.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.