Pas­ta­sa­la­de met zoe­te wor­tel en ba­si­li­cum

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de wortels, snijd ze in stukken en leg deze in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en strooi er zout naar smaak over. Rooster de wortels 20 min. in de oven, schep de laatste 5 min. de tomaatjes erbij.
  2. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor garnering) met de mascarpone. Giet de pasta af en schep deze door de wortels en tomaten en laat het een beetje afkoelen. Serveer met de basilicumsaus en bestrooi het gerecht met de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.