Ra­ta­touil­le

Bordje vol groenten, lekker!

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Bordje vol groenten, lekker! 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in stukken en de courgette in halve plakken. Bestrooi beide groenten met zout en doe ze in een vergiet. Laat 1 uur staan. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de uien tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de knoflook toe. Ris de tijm van de takjes.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Haal de aubergine uit het vergiet en dep droog. Bak de paprika en aubergine al omscheppend mee met het ui-knoflookmengsel. Schep de tijmblaadjes door de groenten. Doe de deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur 20 min. sudderen.
  3. Dep de courgette droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgette. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze onder in kokend water. Leg ze daarna in een kom met koud water en pel de schil eraf. Snijd in stukken. Voeg de tomaat en de gebakken courgette toe aan het auberginemengsel en laat 15 min. zonder deksel op laag vuur sudderen. Schep af en toe om. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. Lekker met rijst.

bereidingstip:

Je kunt de ratatouille maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Zorg dat het gerecht na de bereiding snel wordt afgekoeld en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm het op laag vuur in 10-15 min. op en bestrooi voor het serveren met basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le

1
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine in stukken en de courgette in halve plakken. Bestrooi beide groenten met zout en doe ze in een vergiet. Laat 1 uur staan.

2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.

3
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes verse tijm

Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de knoflook toe. Ris de tijm van de takjes.

4
  • 2 zoete puntpaprika's

Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Haal de aubergine uit het vergiet en dep droog.

5

Bak de paprika en aubergine al omscheppend mee met het ui-knoflookmengsel. Schep de tijmblaadjes door de groenten.

6

Doe de deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur 20 min. sudderen.

7
  • 2 el olijfolie

Dep de courgette droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de courgette.

8
  • 4 tastytomtomaten

Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze onder in kokend water. Leg ze daarna in een kom met koud water en pel de schil eraf. Snijd in stukken.

9

Voeg de tomaat en de gebakken courgette toe aan het auberginemengsel en laat 15 min. zonder deksel op laag vuur sudderen. Schep af en toe om.

10

Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. Lekker met rijst. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de ratatouille maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Zorg dat het gerecht na de bereiding snel wordt afgekoeld en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm het op laag vuur in 10-15 min. op en bestrooi voor het serveren met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.