Cae­sar sa­lad

(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 229

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal ⅓ van de petit pains in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de rest van de petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.
  2. Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.
  3. Laat de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.
video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Caesar salad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cae­sar sa­lad

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 petit pain

Maal de petit pain in de keukenmachine tot fijne kruimels.

3
3
  • 2 petit pains
  • 3 el olijfolie

Snijd de rest van de petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met de olie.

4
4

Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.

5
5
  • 1 ei

Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

6
6
  • 250 g kipfilet

Snijd de kip in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim.

7
7
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.

8
8
  • 46 g ansjovisfilets in olie
  • 4 el mayonaise

Laat de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor.

9
9
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen

Pers de knoflook en citroen erboven uit.

10
10
  • 1 krop romainesla

Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing.

11
11
  • 50 g Parmezaanse kaas

Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.