Zalm­fi­let met ba­si­li­cumolie en rijst­sa­la­de

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in luciferdunne reepjes van 4 cm lang en de paprika in even lange reepjes.
  2. Klop in een kom 2 el olie met de azijn, kappertjes en bieslook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette, paprika en dressing door de nog warme rijst en laat afkoelen.
  3. Pureer het basilicum (houd een beetje apart voor de garnering) met de knoflook en de rest van de olie in de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de grillpan. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg de vis op de velkant in de grillpan en gril 3-4 min. Keer voorzichtig en gril de andere kant nog 1-2 min. Besprenkel de basilicumolie over de zalm en serveer met de rijstsalade. Bestrooi met de rest van het basilicum.
video

Vij­ze­len

Instructievideo - 01:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 74 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.