Ro­que­mo­le-dip

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn met het citroensap en de roquefort. Breng de dip op smaak met zout en (versgemalen) peper. Meenemen: neem de roquemole-dip mee in een afgesloten plastic bakje. Serveer met de geschrapte worteltjes en geschilde stengels bleekselderij.

Tip:

Avocado verkleurt zodra hij in aanraking komt met zuurstof. Gebruik daarom ook het hele groene vruchtvlees vlak onder de schil en bewaar de pit. Druk de pit in het bakje met de dip, bedek het geheel met plasticfolie en sluit het bakje af. Zo blijft de dip mooi groen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 181 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.