Mous­sa­ka met kaas en yog­hurt

De Grieken zetten dit regelmatig op tafel, en terecht! Heerlijk hoofdgerecht.

(471)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht De Grieken zetten dit regelmatig op tafel, en terecht! Heerlijk hoofdgerecht. 4 personen
3 471

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel en oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de saus 10 min. zachtjes doorkoken. Snijd intussen de aubergine in plakken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de helft van de gehaktsaus erop. Verkruimel de kaas. Strooi een derde van de kaas over en leg de helft van de aubergineplakken erop.
  4. Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de kaas en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Moussaka met kaas en yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mous­sa­ka met kaas en yog­hurt

1
1
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl kaneel
  • ½ el gedroogde oregano

Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel en oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 aubergines
  • 3 el olijfolie

Laat de saus 10 min. zachtjes doorkoken. Snijd intussen de aubergine in plakken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 225 g aardappelschijfjes
  • 150 g witte kaasblokjes

Verdeel de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de helft van de gehaktsaus erop. Verkruimel de kaas. Strooi een derde van de kaas over en leg de helft van de aubergineplakken erop.

4
4
  • 225 g aardappelschijfjes
  • 2 eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt

Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de kaas en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.