Qui­che met ge­rook­te ham en bos­ui

Salades en sandwiches zijn al ingepikt? Dan neem jij toch zo'n heerlijke hartige taart mee naar de picknick!

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(348)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Salades en sandwiches zijn al ingepikt? Dan neem jij toch zo'n heerlijke hartige taart mee naar de picknick! 8 personen
3 348

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage quiche- of taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Druk het deeg met het bakpapier in de vorm. Duw het deeg goed tegen de wanden en in de hoeken; laat het deeg over de rand hangen.
  2. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Strooi de helft van de bosui erop, leg daarop losjes de plakjes ham en bestrooi met de rest van de bosui.
  3. Klop de eieren los. Meng 2/3 van het eimengsel met de mascarpone en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Schenk dit in de deegbodem. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de deegrand met het overige eimengsel en bestrooi met zeezout. Bak de quiche in de oven in 40 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Quiche met gerookte ham en bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met ge­rook­te ham en bos­ui

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 230 g bladerdeeg, bodem voor hartige taart

Druk het deeg met het bakpapier in de vorm. Duw het deeg goed tegen de wanden en in de hoeken; laat het deeg over de rand hangen.

3
3
  • 6 bosuitjes
  • 100 g gerookte slagersham

Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Strooi de helft van de bosui erop, leg daarop losjes de plakjes ham en bestrooi met de rest van de bosui.

4
4
  • 3 eieren
  • 125 g mascarpone
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl grof zeezout

Klop de eieren los. Meng 2/3 van het eimengsel met de mascarpone en de mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

5
5

Schenk dit in de deegbodem. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de deegrand met het overige eimengsel en bestrooi met zeezout. Bak de quiche in de oven in 40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.