Pick­nick­bol met to­nijn

Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch Verras iedereen met dit bijzondere meeneemgerecht: een brood gevuld met tapenade, tonijn, gegrilde paprika en kaas. 8 personen
3 112

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.
  2. Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.
  3. Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Picknickbol met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pick­nick­bol met to­nijn

1
  • 1 rogge

Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit.

2
  • 295 ml gegrilde rode paprika's
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 40 g selderij

Snijd de paprika’s in reepjes, laat de tonijn uitlekken en snijd de blaadjes van de selderij grof.

3
  • 4 el tapenade van zongedroogde tomaten

Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade.

4
  • 100 g Parmigiano Reggiano flakes

Vul het met 1/3 van de tonijn, 1/3 van de paprika en 1/3 van de selderij. Maak zo 3 lagen en bestrooi elke laag met de kaas en peper.

Tip: Druk de vulling steeds stevig aan.

5

Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Let het brood minimaal 2 uur in de koelkast.

6

Neem het brood verpakt mee en snijd het ter plekke met een scherp (brood)mes in punten. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.