Pan­za­nel­la

Een topvoorbeeld van Italiaans genieten. En ideaal om restjes brood op te maken!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een topvoorbeeld van Italiaans genieten. En ideaal om restjes brood op te maken! 4 personen
3 208

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Halveer ondertussen de ui en snijd in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje, giet er kokend water over en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Halveer de tomaten en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, vang het sap op in een kom. Klop het sap met de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes.
  3. Meng met het brood, de ui en kappertjes en schenk de dressing erover. Schep om en laat minimaal 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Snijd ondertussen de ansjovisfilets grof. Meng het basilicum door de panzanella. Garneer met de ansjovis en olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.595 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Panzanella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­za­nel­la

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 1 focaccia

Snijd het brood in blokjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven.

3
  • 1 rode ui

Halveer ondertussen de ui en snijd in flinterdunne plakjes. Doe in een kommetje, giet er kokend water over en laat uitlekken in een vergiet.

4
  • 2 schalen tastytom-trostomaten

Halveer de tomaten en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, vang het sap op in een kom.

5
  • 1 el rodewijnazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Klop het sap met de azijn en olie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes.

6
  • 2 el kappertjes

Meng met het brood, de ui en kappertjes en schenk de dressing erover. Schep om en laat minimaal 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

7
  • 46 g ansjovisfilets
  • 15 g basilicum
  • 180 g Taggia-olijven

Snijd ondertussen de ansjovisfilets grof. Meng het basilicum door de panzanella. Garneer met de ansjovis en olijven. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.