Oos­ter­se roer­bak met peul­tjes

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
  3. Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 20-21

Oosterse roerbak met peultjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se roer­bak met peul­tjes

1
1
  • 375 g tofu naturel
  • 200 g peultjes

Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water.

2
2
  • 300 g pandanrijst

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten.

4
4
  • 100 ml woksaus ginger & garlic

Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

5
5

Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.