Kriel­tjes in krui­den­room­saus met cour­get­te ome­let

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 67

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de courgette op een grove rasp en meng de ui erdoor. Klop de eieren in een kom met zout en peper naar smaak en schep het courgette-uimengsel erbij. Verhit ca. 35 g boter in een antiaanbakkoekenpan, schep het eimengsel erin, leg de deksel op de pan en laat de omelet zachtjes stollen in ca. 15 minuten.
  2. Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookwater af, vang ca. 100 ml op. Schep de roomkaas bij de krieltjes, roer het opgevangen kookwater erbij en warm de roomkaas al roerend op.
  3. Keer de omelet op een deksel, smelt de rest van de boter in de koekenpan en laat de omelet in de pan glijden. Leg een deel van de tomatenplakjes op de omelet, strooi er wat zout en peper over, leg de deksel op de pan en bak de omelet nog ca. 5 minuten. Meng de rest van de tomaten met de dressing.
  4. Snijd de omelet in punten en geef de krieltjes in kruidenroomsaus en de tomatensalade erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.