Wit­te as­per­ges met to­ma­ten en ei­e­ren

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 85

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 min. Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af. Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ca. 15 min.
  2. Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in grove stukken. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaten. Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten. Schep de rest van de peterselie door de krieltjes.
  3. Verdeel de asperges over borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges. Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 18-19

Witte asperges met tomaten en eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te as­per­ges met to­ma­ten en ei­e­ren

1
1
  • 700 g krieltjes
  • 3 el boter
  • 3 el zonnebloemolie

Bak de krieltjes in de boter met olie goudbruin en gaar in ca. 20 min.

2
2
  • 500 g witte asperges

Schil met een dunschiller de asperges vanaf 3 cm onder de kop en snijd aan de onderkant een stukje van 3 cm af.

3
3

Breng ruim water aan de kook en kook hierin de asperges gaar in ca. 15 min.

4
4
  • 6 eieren
  • 30 g verse peterselie
  • 250 g cherrytomaten

Kook de eieren 6 min., laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze in grove stukken. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaten.

5
5

Meng de eieren, bijna alle peterselie en de cherrytomaten. Schep de rest van de peterselie door de krieltjes.

6
6

Verdeel de asperges over borden, schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over het midden van de asperges.

7
7

Schep de krieltjes erbij en lepel de boter van de krieltjes over de asperges.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.