In­di­a­zalm met mango­cur­ry

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf de stukken vis in met een klein beetje van de garam masala kruiden en een klein beetje citroensap en leg ze 1 uur in de koelkast, zodat ze lekker stevig worden.
  2. Verhit voor de saus 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de bosui zachtjes 2 minuten. Fruit de resterende garam masala 30 seconden mee. Voeg de room en de blokjes mango toe. Kook de saus zachtjes 4 minuten en breng hem op smaak met zout en peper.
  3. Verhit intussen de grillpan goed voor. Bestrijk de stukken vis met de resterende eetlepel olie en gril ze aan elke kant 2 minuten. Schep de stukken vis elk op een bord en lepel de saus erover. Bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met basmatirijst en een gestoofde spitskool.

Tip:

Garam masala in een Indiaas kruidenmengsel dat traditioneel uit 7 verschillend specerijen bestaat. De hoeveelheden - en dus de smaak - verschilt per streek en familie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.